Noorderlicht Finland

Noorderlicht Finland

Lees hier verder over het Noorderlicht en Finland vakanties ->

Noorderlicht Finland, vakantie in Finland.
Noorderlicht FinlandFinland is al vele jaren een geliefde vakantiebestemming voor de winter. Het is een ruig, puur en ongerept land en een groot voordeel is dat het er niet heel erg toeristisch is. De meeste mensen zoeken immers de zon op. Naast de gebruikelijke winteractiviteiten zoals skiën en langlaufen biedt Finland zeer veel excursies en andere activiteiten aan. Eén van die excursies is een tocht op zoek naar het Noorderlicht. Als je op vakantie gaat naar Finland is dit iets wat je niet mag missen.

Bekijk hier de Noorderlicht in Finland rondreizen >>

Noorderlicht Finland:

Het Noorderlicht.
Het Noorderlicht fascineert de mens al zo lang hij bestaat. Deze mysterieuze kleurverschijning voelt magisch aan en de meeste mensen ervaren dit ook als een zeer bijzondere ervaring. Zonnewind is verantwoordelijk voor het maken van de speciale kleuren. Kleine uitbarstingen en explosies op de zon zorgen hiervoor en de Noorderlicht Finlandzon slingert kleine geladen deeltjes het heelal in. Als deze deeltjes onze dampkring bereiken ontstaat er een reactie die wij het Noorderlicht noemen. Omdat in de poolgebieden het magnetisch veld van de aarde sterker is, is daar het noorderlicht het beste te zien.

  • Het Noorderlicht is het beste te zien in februari en maart en september en oktober
  • Je bent er nooit zeker van wanneer het zich voordoet en er is ook een heldere hemel voor nodig
  • Als je 2 weken naar Finland gaat heb je een bijzonder goede kans het Noorderlicht te zien

Kakslauttanen Holiday Village.
Een ontzettend unieke ervaring is overnachten in dit park. Je kunt hier Iglo’s en traditionele blokhutten huren. Vanuit dit park is het Noorderlicht goed te zien wanneer het zich aandoet. De iglo’s zijn vooral een unieke ervaring omdat er een koepel van glas overheen zit waardoor je een uniek uitzicht hebt op de sterrenhemel en Noorderlicht wanneer het zich voordoet. De natuur rondom dit park is ook geweldig en je zal moeten reizen met een sneeuwscooter om van A naar B te komen. Een rondreis door Lapland kan zorgen voor een geweldige ervaring.

Noorderlicht Finland 2017:

In 2017 naar het prachtige Finland om het Noorderlicht te bekijken? Klik dan op één van de links om de mooiste reizen te bekijken. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar het Noorderlicht in Finland in 2017!

Bekijk hier meer over Noorderlicht reizen >>

Enkele links voor andere Noorderlicht reizen en meer informatie over het Noorderlicht:

  1. https://rondreisijsland.com/rondreis-ijsland-noorderlicht/
  2. https://rondreislapland.nl/rondreis-lapland-noorderlicht/

Meer informatie over Finland en Lapland reizen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *