Lapland vakantie

Lapland vakantie

Lees hier verder over Lapland en vakanties ->

Vakantie Lapland, geniet van een Lapland vakantie, een bijzondere omgeving!
Lapland vakantieOp vakantie naar winters Lapland.
Lapland strekt zich uit over de noordelijkste puntjes van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Lapland heeft geen eigen staat, maar wel een aantal eigen talen. In de winter is Lapland werkelijk een sprookje. Winter wonderland, waar alles bedekt is met een dikke pak sneeuw. De dagen zijn er donker en het is er bere koud. Toch biedt het erg veel mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie. Bekijk hieronder meer over een Lapland vakantie. Veel plezier met het uitzoeken van een geweldige reis naar Lapland.

Bekijk hier meer over Lapland vakanties >>

Lapland vakantie:

 • Een sprookjesachtig gebied.

Het laatste stukje wildernis van Europa is te vinden in Lapland. Het is een bergachtig gebied met veel bossen, uitgestrekte vlaktes en prachtige meren. Veel facetten zijn te vergelijke met het zuidelijker gelegen Noorwegen en Zweden, echter is het klimaat in Lapland vele malen kouder. In de nacht twinkelen miljoenen sterren aan de hemel die het enige beetje licht bieden. Tijdens de winter komt de zon namelijk niet op. Dit komt door de ligging op relatief korte afstand van de poolcirkel. In de zomer gaat de zon vrijwel niet onder, dit heet de Lapland vakantiemiddernachtzon en is erg bijzonder om mee te maken. Dit verschijnsel, samen met de poolnacht in de winter, is een van de redenen om op vakantie te gaan naar Lapland, het is een ware trekpleister.

 • De belevenissen in Lapland.

Lapland is vrijwel een geheel andere wereld. Niet alleen door het enorme verschil in temperatuur. Ook het landschap, de bevolking, de manier van leven en natuurlijk de stand van de zon maken het zeker de moeite waard om het vliegtuig in te stappen. Maak deze avontuurlijke reis en ontdek dit bijzondere gebied. In het dikke pak sneeuw kan je natuurlijk skiën, maar om het échte Lapland te ervaren ga je op safari met husky honden en verken je de wijde vlaktes. Of je klimt op een sneeuwscooter om langere afstanden af te leggen. Een excursie met rendieren, precies zoals de Saami ook leven in Lapland is echt een must om te doen. Een vakantie in Lapland is er een om nooit meer te vergeten.

 • Lapland vakantie.

Op vakantie naar de noordelijkste landen van Europa waaronder, Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland- ook wel Lapland genoemd. Bijna heel Lapland is ten noorden van de Poolcirkel. De bevolking worden Sámi of Samen genoemd, een nomadenvolk wat met hun Lapland vakantierendierenkudden door het land trokken. Zeg liever nooit ‘Lappen’ tegen de bevolking, want dat beschouwen de inwoners van Lapland als een belediging. De taal die in Lapland het meest wordt gesproken is Fins.

Vakantiegangers die terug komen van Lapland, zijn het vaak allemaal over 1 ding eens. Het is zeker de moeite waard om terug te komen, want het is een van de prachtigste landen van de hele wereld.

 • Wintersport in Lapland.

Skiën, snowboarden, langlaufen, met de hondenslee het kan allemaal in Lapland. Doordat de wisselende sneeuwgebieden vaak koud zijn (-20 en -2 C) is de gevoelstemperatuur heel anders dan de Alpen, vanwege een warme golfstroming en voelt het vaak aangenamer. Goed voorbereid op wintersport, begint al met functionele kleding wat het lichaam warm houdt. In Lapland valt de eerste sneeuw in oktober/november en de dikte is tussen de halve meter tot een meter. Wat kan men allemaal nog meer doen in Lapland?

 • Door de wildernis van Lapland met huskyhonden het land doorkruisen
 • Excursies met een( Nederlandse) reisgids
 • Ontdek het Noorderlicht
 • Ontdek de lokale gerechten en Scandinavische keuken
 • Finse meren, steden en cultuur leren
 • Lapland vakantieKerstmarkten

Verblijf in een cabin of slaap tussen de rendieren bij de bevolking zelf.

 • Zomer in Lapland

Half mei worden de avonden langer en boven de Poolcirkel wordt het dan in de nacht niet meer helemaal donker. De middernachtzon is in noord-Lapland dan enkele weken te zien. Net als in de winter is er in de zomer genoeg activiteiten te doen. Bijvoorbeeld:

 • Muziekfestivals
 • Kanoën en kajakken op de meren
 • Zeevissen op zee
 • Excursies
 • Stedentrips

Ga op avontuur, het maakt niet uit in welk seizoen. In Lapland is de hele vakantie 1 grote ontdekkingsreis! Geniet van een prachtige rondreis in Lapland of een vakantie.

Bekijk hier alles over vakanties in Lapland >>

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *