Lapland kaart

Lapland kaart

Lees hier verder over Lapland ->

Kaart Lapland, de kaart van Lapland.
Lapland kaartLapland is een bijzonder gebied in het noorden van Europa, vlakbij de poolcirkel. Het is een groot gedeelte, bestaande uit uitgestrekte bossen en vlaktes, veel bergen en immens grote meren. Het landschap is in eerste instantie gelijk aan de landschappen zuidelijker gelegen, maar met de ijzige kou van het poolklimaat is het in Lapland een bijzonder bestaan. Met name de poolnacht en middernachtzon zorgen voor een geheel andere leefwijze waardoor Lapland als een van de laatste wildernissen binnen Europa wordt beschouwd. Lapland beschikt niet over een eigen staat, het ligt verspreidt over Scandinavië. De kaart van Lapland (Lapland kaart) bestrijkt meerdere landen, welke dat zijn lees je hieronder.

Bekijk hier alles over Lapland reizen en vakanties >>

Lapland kaart:

Een groot gebied.
Lapland beslaat een groot gedeelte in het noorden van Scandinavië. Om precies te zijn de noordelijke gedeelten van:

Van Noorwegen beslaat het enkel het uiterst noordelijke gedeelte. De Noorse bevolking woont over het algemeen in het zuiden waar ook de steden als Oslo en Bergen gevestigd zijn. In Zweden is ongeveer de helft van het land bewoond door Saami, de bewoners van Lapland. Het noordelijkste gedeelte van Finland behoort ook tot Lapland en voor Rusland betreft het het schiereiland Kola. De Saami leven in het uitgestrekte gebied vrij primitief, maar hebben de laatste jaren meer respect en bescherming verworven voor hun leefgebied, leefwijze en taal. Echter vindt er steeds meer contact plaats met de Scandinavische cultuur en zijn sommige Saami opgegaan in de samenleving. (Lapland kaart informatie)

  • Eigen talen in Lapland.

Het volk der Lappen heeft geen eigen staat, dus ook geen vaste grenzen op de kaart. Echter heeft het volk Saami wel een aantal eigen talen. De Samische talen bestaan ook uit verschillende varianten waarvan er zeven nog in gebruik zijn. De bewoners worden Saami genoemd, ook wel Samen of Sámi. Lappen wordt nauwelijks tot niet gebruikt, dit ervaren zij zelf als beledigend. (Lapland kaart informatie)

Kaart Lapland Finland:

Lapland vakantie boeken?

Bekijk de mooiste reizen door op één van de blauwe links te klikken. Je hebt vervolgens de mogelijkheden om de prachtige reizen te bekijken, te vergelijken, excursies uit te zoeken en eventueel een afspraak te maken om een boeking te doen. Veel plezier met het uitzoeken van een geweldige Lapland reis.

Bekijk hier meer over rondreizen in Lapland >>

Meer informatie over Lapland en Finland reizen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *