Helsinki bezienswaardigheden

Helsinki bezienswaardigheden

Lees hier verder over Finland vakanties ->

Helsinki bezienswaardigheden.
Helsinki bezienswaardighedenHelsinki is de hoofdstad van Finland en een echte prachtige stad. Gevuld met historische elementen in combinatie met een modern randje is de Helsinki een grote, gemoedelijke en vriendelijke stad. Daarbij moet gezegd worden dat, ondanks dat de stad aan het water gelegen is, Helsinki in de winter vrij koel is. Net om die reden is de stad in de zomer des te aantrekkelijker: er worden dan ook ontzettend veel activiteiten georganiseerd. Kom hieronder meer te weten over de Helsinki bezienswaardigheden.

Bekijk hier meer over Helsinki reizen en highlights >>

Helsinki bezienswaardigheden:

Helsinki bezienswaardigheden top 5:

  • De Domkerk

De Domkerk kan je aan het Senaatsplein terugvinden en is een majestueuze kerk. Er werd dan ook maar liefst 22 jaar aan gebouwd. De crypte van de kerk wordt vandaag de dag nog vaak gebruikt voor concerten en tentoonstellingen.

  • Het Senaatsplein

De Domkerk buiten stappend sta je op het Senaatsplein. Dit belangrijkste plein van Helsinki werd in neoklassieke stijl ontworpen door Carl Ludvig Engel. In het centrum vind je een standbeeld van Tsaar Alexander II terug en rond het plein zowat alle belangrijke gebouwen van de stad. De Nationale bibliotheek van Finland, de universiteit, het senaatsgebouw en ga zo nog maar even door.

  • Uspenski kathedraal

Helsinki bezienswaardighedenHelsinki is een stad met tal van prachtige kerken. Ook de grootste Russisch-Orthodoxe kathedraal van West- en Noord-Europa kan je hier terugvinden. De uit rode baksteen opgetrokken Uspenksi kathedraal toont de duidelijke invloed van Rusland op de Finse geschiedenis aan.

  • Nationaal Museum

Wat bijleren over de geschiedenis van Finland? Dan is het Nationaal Museum een logische stop. De geschiedenis van het land van het stenen tijdperk tot en met het heden wordt hier besproken en tentoongesteld. Daar komt nog eens bij dat ook het gebouw zelf een lust voor het oog is.

  • De nationale opera

Om eerlijk te zijn is het gebouw waarin de nationale opera gehuisvest is niet echt een bezienswaardigheid. De kwaliteit van het gezelschap is dat echter des te meer. Jaarlijks worden er meer dan 20 opera’s en 110 ballet optredens gegeven en stuk voor stuk zijn ze van wereldklasse.

Helsinki bezienswaardigheden centrum:

Van plan om naar het centrum te gaan van Helsinki en wil je alle mogelijkheden met betrekking tot rondreizen en vakanties te weten komen? Klik op één van de blauwe links om de prachtige reizen voor Finland te bekijken (ook is er een rondreis Lapland te bekijken).

Bekijk hier alles over rondreizen in Finland >>

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *