Finse taal

Finse taal

Lees hier verder over Finland vakanties ->

De taal in Finland? Alles over de Finse taal, de oorsprong en meer.
Finse taalIn Finland zijn er officieel twee talen die gesproken worden. Deze talen zijn natuurlijk Fins, en Zweeds. Het fijne van Finland is dat het deze twee talen beide als gelijke ziet voor de wet, en er dus niet een taal is die minder wordt gesproken als de andere taal. Het Fins wordt echter wel door meer Finnen gesproken als Zweeds, maar wanneer je over straat loopt kan je de bordjes in beide talen lezen. Kom hieronder meer te weten over de Finse taal.

Bekijk hier alles over Finland en reizenĀ >>

Finse taal:

Het Fins behoort tot de talengroep van de Oostzeefinsetalen. De taal wijkt nogal af van andere Scandinavische talen, zoals Noors, Deens en Zweeds. Een taal die wel Finse taalerg lijkt op het Fins is estisch. Veel mensen die Estisch spreken kunnen met een klein beetje moeite en goed luisteren de Finse taal verstaan, en ook andersom.

Als Nederlander is het vrij lastig om zonder enige kennis van het Fins deze taal te verstaan of te begrijpen. Het Fins heeft ten opzichte van het Nederland enorm veel klinkers in de woorden, en dus minder medeklinkers. Voor veel Nederlanders is het ook vrijwel onmogelijk om de woorden uit te spreken.

Finse taal oorsprong:

  • De Zweedse taal in Finland.

Lange tijd was de Zweedse taal de ‘betere’ taal in Finland. De rijkere mensen spraken veel Zweeds, en de werkende bevolking sprak meer Fins. De echte taal was dus een langere tijd Zweeds. Maar tot twee eeuwen geleden besloot men dat Fins ook de echte taal van Finland was, en werd deze taal ook volgens de wet erkend. Momenteel zijn er zo driehonderdduizend mensen in Finland die Zweeds als Finse taalmoedertaal hebben. Zweeds is een Noord-Germaanse taal en de taal lijkt een beetje op Noors en Deens. (Finse taal)

Hieronder meer informatie over het Engels in Finland.

Finse taal cultuur:

  • Engels in Finland.

In Finland kan je jezelf prima verstaanbaar maken wanneer je alleen Engels spreekt. Finnen kunnen veelal best goed Engels spreken. In sommige gebieden van Finland (bijvoorbeeld Lapland Finland) kan je jezelf ook goed verstaanbaar maken wanneer je een beetje Duits spreekt, en in sommige gebieden kan dit zelfs met de Franse taal. (Finse taal)

Bekijk hier de mooiste rondreizen in FinlandĀ >>

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *