Finland

Finland

Lees hier verder over Finland vakanties ->

Finland | Alles over Finland en prachtige reizen!
FinlandFinland kun je terugvinden in het hoge noorden van Europa en wordt ook wel eens het land van de duizend meren genoemd. Een naam die overigens geen overdrijving is maar eerder een onderschatting van het werkelijke aantal meren. Het hoeft dan ook niet gezegd worden dat Finland een bestemming als geen ander is om enkele prachtige bezienswaardigheden gade te slaan en een wonderbaarlijke, avontuurlijke vakantie in door te maken. Maar wat valt er dan zo allemaal te doen in Finland?

Bekijk hieronder alles over het prachtige Finland en Lapland. Je kan de prachtige reizen bekijken door naar de specialist te gaan.

Bekijk hier meer over Finland reizen >>

Finland:

De mooiste stukjes Finland

  • Het noorderlicht in Lapland.

Finland is het thuisland van de legendarische streek Lapland. In Lapland kan je tijdens heldere nachten genieten van één van de meest merkwaardige natuurlijke schouwspelen die onze wereld rijk is: het noorderlicht. De beste maanden om dit gade te slaan zijn februari, maart, september en oktober. Jouw kansen op noorderlicht maximaliseren? Trek dan naar het stadje Kilpisjarvi.

  • FinlandMet rendieren op Safari!

In Finland kan je een aantal speciale activiteiten terugvinden. Ongetwijfeld zowat het meest opwindende is een echte rendiersafari. Voel je even kerstman en laat je in een arrenslee door echte rendieren voorttrekken. Zonder enige twijfel toch een unieke
activiteit?

Zijn de rendieren toch net wat te veel voor jou? Opteer dan voor een sneeuwscooter safari. In de wintermaanden zijn immers zo goed als alle meren bevroren en over te steken per sneeuwscooter. Hierbij kan je trajecten tot 100 kilometer terugvinden.

  • IJsvissen

Het mekka van deze sport is ongetwijfeld Finland. Bij ijsvissen boor je eigenlijk een gat in het dikke ijs en vist via dit gat jouw avondmaal bijeen. Heerlijk rustgevend en Finlandmet veel kans op succes!

  • Olaph kasteel

Toch een streepje cultuur in jouw avontuurlijke reis krijgen? Dan moet je vlakbij Savonlinna zijn. Op een klein eilandje kan je hier immers één van de best bewaarde Middeleeuwse bouwwerken van Noord-Europa terugvinden. Het kasteel is toegankelijk voor toeristen en vandaag de dag worden er geregeld opera’s gehouden.

Rondreis Lapland:

Als je van plan bent om naar Finland te gaan dan is het absoluut de moeite waard om naar Lapland te gaan reizen. Voor bijvoorbeeld een paar dagen kan het geweldig zijn om een huskytocht te maken, een mooie sledehondentocht maar ook nog een bezoekje aan het prachtige Noorderlicht. Bekijk de mooiste rondreizen door Lapland door op één van de links te klikken.

Een reis naar Lapland (reis Lapland of een vakantie Lapland) kan zorgen voor een onvergetelijke ervaring zorgen! Veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis!

Bekijk hier meer over rondreizen in Lapland >>

Meer informatie over Finland rondreizen en vakanties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *