Beste periode vakantie Lapland

Beste periode voor een Lapland vakantie. 
Beste periode vakantie LaplandEen vakantie naar Lapland is een bijzonder avontuur. De vele excursiemogelijkheden, prachtige natuur en het buitengewone klimaat nodigen uit voor een mooie vakantie. De beste periode om Lapland te bezoeken is vanaf half december tot half april. Er zijn hier een aantal redenen voor. Bekijk hieronder nog veel meer informatie over het prachtige Lapland.

Wil je de actuele reizen bekijken voor Lapland? Klik dan op één van de blauwe links om naar de specialist te gaan! Wanneer je naar het prachtige Lapland wilt gaan dan heb je een geruime keuze uit vele verschillende excursies en reisvormen. Heel veel plezier met het uitzoeken van een geweldige reis naar Lapland.

Bekijk hier meer over Lapland vakanties en de beste reistijden >>

Wat is de beste periode voor een vakantie in Lapland?

  • De prachtige Poolnacht in Finland/Lapland.

Januari is een mooie maand waarin het mysterieuze effect van de Poolnacht zichtbaar is. De zon komt in deze maand een deel van de dag niet boven de horizon uit, hierdoor weerkaatst het indirecte licht van de zon op het besneeuwde oppervlak. Dit geeft een bijzonder effect. Hoe verder de maand vordert hoe meer uren daglicht, in februari staat de zon alweer hoger en langer aan de hemel. Zodra het maart is zijn de dagen weer gelijk aan Nederland. De periode waarin zowel erg weinig als veel daglicht is maakt het bijzonder om Lapland te bezoeken. (Beste periode vakantie Lapland informatie)

  • Diepwinter in Finland.

De eerste sneeuw valt in het uiterste noorden van Lapland al in september. Het hele gebied is in Beste periode vakantie Laplandnovember bedekt met een pak sneeuw. Dit wordt een dikker pak in december en januari wanneer de meeste sneeuw valt. In de verdere maanden tot april blijft de sneeuw wel liggen, maar er valt weinig meer bij. Ook mede om deze reden is half december tot half april de beste reisperiode voor Lapland. Je kunt hier optimaal genieten van de diepwinter, ijzige kou en de vele sneeuw. Ideaal om excursies met husky honden of rendieren te ondernemen, te skiën of een andere wintersport te beoefenen. (Beste periode vakantie Lapland informatie)

Wanneer de dagen het kortst zijn, en dat is tussen december en januari, is de temperatuur het laagst in Lapland. Het kan dalen tot de extreme kou van -30˚C. Laat je echter niet afschrikken door deze ijskoude temperaturen. Wanneer je jezelf goed aankleed, je hoofd bedekt is met een wollen muts en je thermo ondergoed draagt blijf je goed warm en kan je de kou trotseren. (Beste periode vakantie Lapland informatie)

Klimaat en de beste reistijd Finland:

  1. Beste reistijd Helsinki
  2. Klimaat Finland

Beste periode vakantie Lapland en beste reistijd Lapland:

  1. Beste periode voor een vakantie Lapland
  2. Beste reistijd Lapland

Beste periode Noorwegen:

Van plan om naar het mooie Noorwegen te gaan om een rondreis te maken bijvoorbeeld (lees meer over een rondreis Noorwegen of een Noorwegen vakantie) dan kan je ook het Noorderlicht gaan bekijken. In Lapland zijn er tal van bijzondere excursies te boeken waaronder dit prachtige plaatje.

Meer informatie over Finland vakanties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *